Sunday Stockholm

Kungsträdgården

Kungsträdgården

Gränd i gamlastan/Alley in the old town

Gränd i gamlastan/Alley in the old town

Söndagen var en otroligt fin dag. Jag och mamma började med en riktigt härlig frukost på hotellet och sedan traskade vi iväg emot Vasamuseet. Jag har nån jättekonstig fascination för gamla skepp. Kan ju komma från Pippi Långstrump och de sju haven. Ingen aning egentligen, haha. 

IMG_1840-7.jpg

Proffset mamma tog en bild på mig i Kungsträdgården! You go girl! 

IMG_1849.jpg

Vi gick först fel när vi skulle till Vasamuseet. Men det var helt okay eftersom att vi också fick se denna skönhet! 

IMG_1873-3.jpg

Denna lilla räv sitter vid Riksbron och tydligen brukade jag och mina systrar börja gråta och klappa på den när vi såg den. Vi tyckte så synd om den stackars räven.

IMG_1865.jpg

Här är det häftiga skeppet Vasa! Hon låg på botten av Beckholmen i 300 år innan man äntligen lyckades få upp henne. Hon var för ostabil för att segla och inte så konstigt det eftersom att hon är 69 meter hög men bara 11,7 meter bred. Hon sjönk bara en kilometer efter att hon satte segel. 

Efter att vi varit på Vasamuseet så gick vi och åt lyx frukost: McDonalds, haha!

Vi gick sedan på skojakt och hittade mina nya favvoskor. Jag dödar mina fötter men dom är fina. Sneakers med en blanding av finsko. 

ds_311381_w_w.jpg
ds_311381_a_w.jpg
ds_311381_y_w.jpg

Sen gick jag och mor till Sundbergs konditori (Såklart). Det ligger vid Järntorget 83 i Gamla stan och är Stockholms äldsta cafe. Det grundades 1785 av konditorn och sockerbagaren Gustav-Adolf Sundberg (Undrar om man är släkt? 🤔) 

På kvällen var vi sen och såg Mamma Mia - Here we go again. Jag grät och skrattade om vartannat. Har man blivit tant? 😳🤔Men vi hade iallafall jätteskoj! Fin dag, tack mamma ❤️